Дивовижне поруч. Клінічні випадки з педіатричної офтальмології. Частина ІІ - Боброва, Надія Федорівна (My University, 2024)
АвторськиЙ колектив ДУ “lнституг очних хвороб i тканинної терапiї НАМН України” м. Одеса створив посiбник для практикуючих офтальмологiв, у якому наведено приклади рідкiсних, дiйсно дивовижних та унікальних випадків педіатричної офтальмології, якi мали мiсце за часи багаторiчної працi дитячих офтальмологів Філатовської школи. Посiбник складається з 5 роздiлiв: офтальмоонкологiя, запальні захворювання, вродженi вади розвитку, травма органу зору та хiрургiчна теxнiкa, у яких представлено: детальна клініка медичних випадків з фотографіями та кадрами з відеозапису операцій, сучасні методи діагностики та лікування, аналізи результатів у порівнянні з даними літератури та практичні рекомендації, які дають змогу практикуючому лiкарю використовувати їх у своїй дiяльностi. Наведений посiбник спрямований на підвищення рiвня офтальмологiчної допомоги дитячому населенню з метою зменшення слiпоти та слабкозорості в Україні.