Классификационный алгоритм определения степени тяжести структурных изменений фовеа при контузии глазного яблока по данным спектральной оптической когерентной томографии - Грубник, Наталія Павлівна; Красновид, Тетяна Андріївна; Віт, Валерій Вікторович (My University, 2015)
Вступ. Пошкодження сітківки внаслідок контузії очного яблука нерідко є причиною втрати зору. Мета. Розробити класифікаційний алгоритм визначення ступеня тяжкості структурних змін фовеа при контузії очного яблука за даними спектральної оптичної когерентної томографії (СОКТ). Матеріал і методи. Під спостереженням знаходилося 43 хворих з контузією ока, яким проводилася СОКТ сітківки. Результати. В основі розподілу хворих з контузією очного яблука до легкого, середнього або важкого ступеня тяжкості структурних змін фовеа за даними СОКТ лежить визначення стану двох морфологічних ознак — еліпсоїда внутрішніх сегментів фоторецепторів та зовнішньої пограничної мембрани. Висновки. Розроблено класифікаційний алгоритм, що дозволяє вірно відносити кожного хворого з контузією очного яблука за даними СОКТ до одного з трьох класів — з легким, середнім, важким ступенем тяжкості структурних змін фовеа.
Classification algorithm for determining the severity of structural foveal changes in patients after blunt eye injury using spectral optical coherence tomography
Keywords: контузия глазного яблока; классификационный алгоритм; степень тяжести структурных изменений фовеа; спектральная оптическая когерентная томография; контузія очного яблука; класифікаційний алгоритм; ступінь тяжкості структурних змін фовеа; спектральна оптична когерентна томографія