Ефективність консервативного лікування хворих із віковою макулярною дегенерацією препаратом Слезавіт - Коновалова, Наталія Валеріївна; Храменко, Наталія Іванівна; Гузун, Ольга Володимирівна (My University, 2021)
Проведено аналіз морфометричних і функціональних змін зорового аналізатора в групі хворих із віковою макулярною дегенерацією з відносно рано виявленим процесом і високими зоровими функціями. Включення в комплексне лікування хворих із дегенерацією макули і заднього полюса препарату Слезавіт, що містить лютеїн і зеаксантин, вітаміни і мікроелементи, є патогенетично спрямованим і позитивно впливає на активність фотоптичної аферентної системи сітківки.
The effectiveness of conservative treatment of patients with age-related macular degeneration using Slezavit
Keywords: дегенерація макули і заднього полюса; світлова чутливість; феномен Гайдингера; Слезавіт