СПОСІБ ПРОФІЛАКТИКИ РОЗКРИТТЯ ПЕРЕДНЬОЇ КАМЕРИ ОКА У ДІТЕЙ ПРИ ВНУТРІШНЬООЧНИХ ОПЕРАЦІЯХ У ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ВІКУ - Боброва, Надія Федорівна; Жеков, Олексій Костянтинович; Романова, Тетяна Вікторівна; Дембовецька, Ганна Миколаївна (My University, 2010)
Спосіб профілактики розкриття передньої камери ока при внутрішньоочних операціях у дітей молодшого віку полягає в обмеженні рухливості рук дитини. У ранньому післяопераційному періоді на ліктьові суглоби обох рук накладають іммобілізуючу пов'язку, так звані "налокітники", що запобігає згинанню рук у ліктьовому суглобі і натисненню на око.
METHOD FOR PREVENTING OPENING OF ANTERIOR CHAMBER OF EYE IN INTRAOCULAR SURGERY IN YOUNG CHILDREN