СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ НЕЙРОТРОФІЧНОГО КЕРАТИТУ - Дрожжина, Галина Іванівна; Іванова, Ольга Миколаївна; Гайдамака, Тетяна Борисівна (My University, 2012)
Спосіб моделювання нейротрофічного кератиту включає видалення епітелію рогівки. Проводять циркляж очного яблука (передавлювання задніх довгих циліарних судин і нервів) силіконовою стрічкою 4,5 мм під зовнішніми прямими м'язами, після чого в центральній зоні рогівки формують дефект епітелію і строми рогівки діаметром 6 мм завглибшки 1/3 товщини рогівки.
Method for modeling of neurotrophic keratitis