СПОСІБ КОРЕКЦІЇ АСТИГМАТИЗМУ ЗА ДОПОМОГОЮ ОКУЛЯРІВ - Коломієць, Володимир Олександрович; Бандура, Максим Юрійович; Коломієць, Наталія Володимирівна (My University, 2015)
Спосіб корекції астигматизму за допомогою окулярів полягає у визначенні рефракції, підборі оптичних лінз для кожного з парних очей, визначенні інтервалу осьової і силової проб для кожного із зазначених очей за даними інтегральної-табличної гостроти зору. Додатково проводять дослідження меридіональної ноніусної гостроти зору і за даними монокулярної і бінокулярної меридіональної ноніусної гостроти зору, в межах яких монокулярна і бінокулярна гострота центрального зору має найбільші значення, уточнюють величину сферичних і циліндричних компонентів корекції і їх вісь.
A METHOD OF ASTIGMATISM CORRECTION BY MEANS OF GLASSES