СПОСІБ УСУНЕННЯ НЕПРОХІДНОСТІ СЛЬОЗО-НОСОВИХ ШЛЯХІВ ТА ПРИСТРІЙ ДЛЯ ЙОГО ЗДІЙСНЕННЯ - Боброва, Надія Федорівна; Андрієвський, Юрій Георгійович; Верба, Сергій Анатольович (My University, 1995)
Винахід належить до медицини. Спосіб полягає в послідовному введенні трубчастого зонда через слізну точку, слізний каналець, слізний мішок, слізно-носовий канал в порожнину носа із подальшим введенням через зонд пружної капронової нитки. Із порожнини носа нитку проводять в носоглотку і виводять її в ротову порожнину і назовні, потім другу нитку за допомогою еластичного трубчастого зонда вводять через порожнину носа в носоглотку і також виводять в ротову порожнину і назовні, зв'язують обидва дистальні кінці ниток, видаляють зонди і, шляхом підтягання за проксимальний кінець другої нитки, виводять першу нитку в порожнину носа і назовні, після чого другу нитку видаляють.
METHOD FOR RESTORING PATENCY OF LACRIMAL AND NASAL PASSAGES AND DEVICE FOR ITS REALIZATION