СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ВИДУ ДІАБЕТИЧНОГО МАКУЛЯРНОГО НАБРЯКУ У ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ ІІ ТИПУ - Зборовська, Олександра Володимирівна; Прейс, Наталія Ігорівна (My University, 2013)
Спосіб визначення виду діабетичного макулярного набряку у хворих на цукровий діабет II типу полягає у проведенні хворому комплексного офтальмологічного обстеження і оптичної когерентної томографії структур очного дна. Використовують протокол Macular Thickness Мар, за даними оптичної когерентної томографії визначають кількісне значення фовеа-центрального коефіцієнта (співвідношення товщини сітківки в фовеа до товщини центрального сектора). При його значенні менше 1,0 роблять висновок про оклюзійний вид діабетичного макулярного набряку (ДМН). При значенні більше 1,0 роблять висновок про неоклюзійний вид ДМН.
METHOD FOR ASSESSING TYPE OF DIABETIC MACULAR EDEMA IN PATIENT WITH DIABETES MELLITUS TYPE II