СПОСІБ ЛІКУВАННЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ (МАКУЛЯРНИХ ТА ЮКСТАПАПІЛЯРНИХ) РЕТИНОБЛАСТОМ - Боброва, Надія Федорівна; Науменко, Володимир Олександрович; Сорочинська, Тетяна Анатоліївна; Братішко, Олександр Юрійович (My University, 2019)
Спосіб лікування макулярних та юкстапапілярних ретинобластом включає проведення первинної системної внутрішньовенної поліхіміотерапії (хеморедуктації) та транспупілярної термотерапії (ТТТ) діодним лазером з довжиною хвилі 810 нм. Проводять локальну інтравітреальну хіміотерапію - ін'єкція 0,1 мл (0,01-0,02 мг) препаратом Алкеран в 3-4 мм від лімба в області плоскої частини війчастого тіла під контролем мікроскопа. Через 3-4 дні після ін'єкції здійснюють транспупілярну термотерапію (ТТТ) у неперервному режимі випромінювання, з поступовим підвищенням потужності від 200 мВт до 1300 мВт, діаметром лазерної плями від 1,25 мм до 4 мм, експозицією 1 хвилина, щодня, курсом упродовж 4 днів.