Вроджені порушення колірного зору - Пономарчук, Валерій Семенович; Храменко, Наталія Іванівна; Пономарчук, Олександр Валерійович (Одеса: Астропринт, 2022)
У монографії висвітлені питання історії розуміння колірного зору, викладена суть основних теорій колірного зору, представлені сучасні аспекти фізіології кольоровідчуття і результати проведених власних клінічних досліджень. Клінічні дослідження представлені з оцінкою специфічності та чутливості порушень кольоровідчуття пігментних методів, спектральних методів з визначенням колірних порогів, а також із застосуванням рівняння релея, електрофізіологічних методів із застосуванням зорових викликаних потенціалів на колірний паттерн. розглянуто критерії діагностики аномальної трихромазії та дихромазії основних кольороприймачів. Авторами запропоновано алгоритм діагностики колірного зору.