СПОСІБ ОТРИМАННЯ КОЛАГЕНОВОГО МОДУЛЯ СТРОМИ РОГІВКИ - Пасєчнікова, Наталія Володимирівна; Лєус, Микола Федорович; Насінник, Ілля Олегович; Бузник, Олексій Ігорович; Яковенко, Тарас Олександрович (My University, 2009)
Спосіб отримання колагенового модуля строми рогівки полягає в обробці ділянки рогівкової оболонки, отриманої з видалених очей тварин, яку розміщують в середовищі для культивування тканини і обробляють: 10 % розчином трипсину у присутності 1 % фтористого натрію при рН 7,6 протягом 3 годин при температурі 25 ºС, 3-кратно промивають протягом 30 хв. фізіологічним розчином, на 24 години розміщують в 2 % розчині тритону X100 при 0 ºС, 5-кратно промивають фізіологічним розчином з 3-кратною заміною розчину, обробляють 1 % гіалуронідазою протягом 5 годин, промивають фізіологічним розчином, обробляють фосфоліназою 1 ОД в 1 мл протягом 12 годин, одноразово промивають фізіологічним розчином, 3-кратно промивають диметилсульфоксидом, 2-кратно промивають фізіологічним розчином і переносять в середовище Ігла для зберігання при температурі 0 ºС.
METHOD FOR OBTAINING OF THE COLLOGEN MODULE OF CORNEA STROMA