Лікувальна тактика ведення хворих на глаукому з урахуванням цільового внутрішньоочного тиску - Перетягін, Олег Анатолійович; Дмитрієв, Сергій Костянтинович; Лазарь, Юрій Михайлович; Татаріна, Юлія Олександрівна (My University, 2021)
Метою дослідження є виявлення практичної значимості цільового ВОТ у хворих на ПВКГ. Обстежено 70 пацієнтів з ПВКГ і 20 осіб без наявності глаукоми. Всім проводилося стандартне офтальмологічне обстеження, включаючи гоніоскопію, визначення цільового ВОТ, комп’ютерну периметрію і оптичну когерентну томографію. При дослідженнях встановлено, що один і той же рівень ВОТ може бути інтолерантним або цільовим. Для кожного пацієнта цільове ВОТ є індивідуальним і залежить від багатьох показників.