СПОСІБ УСУНЕННЯ ІРИДОДІАЛІЗУ - Боброва, Надія Федорівна; Шериф, Амор Бен Хусин (My University, 2007)
Спосіб усунення іридодіалізу полягає у відокремленні кон'юнктиви в зоні іридодіалізу, виконанні лімбального розтину, накладанні швів на відірваний край райдужки. Лімбальний розтин виконують у протилежній від іридодіалізу стороні (на 180 град.). В передню камеру по черзі вводять дві прямі голки, з'єднані між собою одною (polypropylene) ниткою, та по черзі проводять прошивання кореня райдужки з виведенням обох голок у зоні лімба з утворенням на відірваному краю райдужки П-подібного шва, і шляхом дозованої тракції за виведені кінці нитки виконують розправлення відірваного краю райдужки і центрацію зіниці, з наступною фіксацією відірваного краю райдужки в заданому положенні шляхом зв'язування кінців ниток між собою.
METHOD FOR ELIMINATING IRIDODIALYSIS