СПОСІБ КОРЕКЦІЇ АСТИГМАТИЗМУ - Коломієць, Володимир Олександрович; Бандура, Максим Юрійович; Коломієць, Наталія Володимирівна (My University, 2016)
Спосіб корекції астигматизму полягає у визначенні рефракції, підборі оптичних лінз для кожного з парних очей, визначенні інтервалу осьової і силової проби для кожного із зазначених очей за даними інтегральної табличної гостроти зору. Проводять дослідження меридіональної ноніусної гостроти зору на ахроматичному, червоному та зеленому фоні. За даними монокулярної і бінокулярної меридіональної ноніусної гостроти зору, в межах яких монокулярна і бінокулярна гострота зору має найбільші значення, уточнюють величину сферичних і циліндричних компонентів корекції і їх вісь.