СПОСІБ КОМПЛЕКСНОГО ТРАНСВІТРЕАЛЬНОГО ВТРУЧАННЯ ПРИ ЛІКУВАННІ РЕГМАТОГЕННОГО ВІДШАРУВАННЯ СІТКІВКИ З РОЗРИВАМИ СІТКІВКИ БУДЬ-ЯКОЇ ЛОКАЛІЗАЦІЇ - Левицька, Галина Василівна (My University, 2011)
Спосіб комплексного трансвітреального втручання при лікуванні регматогенного відшарування сітківки з розривами сітківки будь-якої локалізації включає вітректомію, лазерну коагуляцію розривів та газову тампонаду. При наявності верхніх розривів сітківки після вітректомії розпрямляють сітківку стерильним повітрям. Видалення субретинальної рідини виконують виключно через власні розриви сітківки. При наявності нижніх розривів у післяопераційному періоді виконують додаткову замісну газову тампонаду.
method for complex transvitreal intervention at treatment of retinal detachment with regmatogenic retinal breaks