СПОСІБ ЛІКУВАННЯ РЕЗИДУАЛЬНИХ І РЕЦИДИВУЮЧИХ РЕТИНОБЛАСТОМ, ЩО ЛОКАЛІЗУЮТЬСЯ ПОСТЕКВАТОРІАЛЬНО - Боброва, Надія Федорівна; Науменко, Володимир Олександрович; Сорочинська, Тетяна Анатоліївна; Комарницька, Тетяна Ігорівна (My University, 2019)
Спосіб лікування резидуальних і рецидивуючих ретинобластом, що локалізуються постекваторіально включає здійснення хеморедуктації - системної внутрішньовенної поліхіміотерапії, після закінчення якої проводять лазеркоагуляцію вогнищ пухлини. Паралельно здійснюють локальну хіміотерапію - інтравітреальну ін'єкцію 0,1 мл (0,01-0,02 мг) препарату Алкеран в 3-4 мм від лімба в області плоскої частини війчастого тіла під контролем мікроскопа, а через 3-4 дні після ін'єкції - лазеркоагуляцію вогнищ ретинобластоми діодним лазером з довжиною хвилі 532 нм.