СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ КУТА КОСООКОСТІ - Бушуєва, Наталія Миколаївна; Романенко, Діна Володимирівна; Пелипенко, Олена Володимирівна (My University, 2011)
Спосіб визначення кута косоокості полягає у фотографуванні обох очей та визначенні кута косоокості шляхом аналізу цих фотографій. Здійснюють фотографування 12 положень погляду очей та за допомогою комп'ютерного обладнання за розробленим програмним забезпеченням проводять аналіз отриманих зображень: визначають зміщення центра зіниці відносно положення центра зіниці в первинній позиції погляду (погляд "прямо вперед") в міліметрах, здійснюють їх конвертацію у градуси і за отриманими даними визначають кут косоокості.
Method for determining of strabismus angle