СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ПОКАЗАНЬ ДО ПАНРЕТИНАЛЬНОЇ ЛАЗЕРНОЇ КОАГУЛЯЦІЇ ПРИ ДІАБЕТИЧНІЙ РЕТИНОПАТІЇ - Науменко, Володимир Олександрович; Кушнір, Наталія Миколаївна (My University, 2010)
Спосіб визначення показань до панретинальної лазерної коагуляції при діабетичній ретинопатії полягає у проведенні офтальмоскопічного дослідження. При наявності тяжкої непроліферативної діабетичної ретинопатії додатково проводять вітреальну флюорометрію і при виявленні тяжкого ступеня порушення гематоретинального бар'єра визначають показання до проведення панретинальної лазерної коагуляції.
METHOD FOR ASSESSING INDICATIONS FOR PANRETINAL LASER COAGULATION IN DIABETIC RETINOPATHY