СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ВІДШАРУВАНЬ СІТКІВКИ З ГІГАНТСЬКИМИ РОЗРИВАМИ - Родін, Станіслав Станіславович; Бражнікова, Олена Генадіївна; Асланова, Вероніка Сергіївна (My University, 2001)
Спосіб хірургічного лікування відшарувань сітківки з гігантськими розривами полягає у проведенні вітректомії, розправленні сітківки перфлюорокарбоновими рідинами чи повітрям, ретінопексії, внутрішньої газової тампонади. Евакуація перфлюорокарбонових рідин або внутріочної рідини із подачею у порожнину ока повітря при розправленні сітківки проводиться при повороті голови хворого в сторону розриву на кут 45°-60°. При зісковзуванні краю розриву виконується ретінектомія до області екватора. Винахід належить до офтальмології і може бути використаним для хірургічного лікування відшарувань сітківки з гігантськими розривами.
METHOD FOR SURGICAL TREATMENT OF RETINAL DETACHMENT WITH ACCOMPANYING GIGANTIC RUPTURES