Застосування термоелектричного охолодження та нагрівання для керування температурою іригаційної рідини при проведенні офтальмологічних операцій - Пасєчнікова, Наталія Володимирівна; Уманець, Микола Миколайович; Задорожний, Олег Сергійович (My University, 2025)
У роботі розглянуто можливості використання термоелектричного охолодження та нагрівання іригаційної рідини при проведенні офтальмологічних операцій. Проведено порівняльний аналіз використання компресійних, кріогенних і термоелектричних пристроїв у необхідному інтервалі температур розчинів для хірургії при температурі оточуючого середовища біля 20 °С. Показано переваги використання в лікувальній практиці приладів на основі термоелектричного охолодження (нагріву). Представлено результати проектування та дослідження параметрів термоелектричного приладу для забезпечення оптимальної температури іригаційної рідини при проведенні офтальмологічних операцій.
Application of thermoelectric cooling and heating to control the temperature of irrigation fluid in ophthalmic surgery
Keywords: термоелектричний охолоджувач; іригаційна рідина; температурні умови; офтальмологічні операції