СПОСІБ МІКРОХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ПТЕРИГІУМУ - Крицун, Наталія Юріївна; Усов, Володимир Якович (My University, 2015)
Спосіб мікрохірургічного лікування птеригіуму включає відокремлення тупим шляхом під епібульбарною анестезією головки птеригіуму, очищення рогівкового епітелію до здорових тканин, відсепарування і висічення тіла птеригіуму з прилеглою тканиною на 2 мм від основи і по 1 мм в сторони, діатермокоагуляцію епісклеральних судин, висічення донорської тканини - трансплантату, його розміщення на склері в місці висічення тіла птеригіуму і фіксування до кон'юнктиви. У верхньо-зовнішньому відділі ока, з урахуванням розміру дефекту кон'юнктиви після видалення птеригіуму, висікають вільний лімбальнокон'юнктивальний аутотрансплантат, переміщають його, закривають дефект кон'юнктиви. Фіксування імплантату здійснюють проведенням високочастотного електрозварювання тканин модифікованим генератором ЕК-300М1 з використанням оригінального біполярного пінцета.
METHOD FOR MICROSURGICAL TREATMENT OF PTERYGIUM