СПОСІБ ОДНОМОМЕНТНОГО ВИГОТОВЛЕННЯ ТРАНСПЛАНТАТІВ РОГІВКИ ДЛЯ РІЗНИХ ВИДІВ КЕРАТОПЛАСТИКИ - Дрожжина, Галина Іванівна; Гайдамака, Тетяна Борисівна; Осташевський, Віктор Леонардович; Івановська, Олена Володимирівна; Коган, Борис Михайлович; Усов, Володимир Якович (My University, 2016)
Спосіб одночасного виготовлення трансплантатів рогівки для різних видів кератопластики включає викроювання трансплантатів кератобіоімплантата, його фіксацію. На протязі необхідного розміру здійснюють розшарування донорської рогівки. Після цього виготовляють трансплантати, які містять всі або тільки передні чи задні шари рогівки, або біологічне покриття з каймою склери. Далі пацієнтам виконують потрібні види кератопластики.