СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ РЕГМАТОГЕННОГО ВІДШАРУВАННЯ СІТКІВКИ, УСКЛАДНЕНОГО ПРОЛІФЕРАТИВНОЮ ВІТРЕОРЕТІНОПАТІЄЮ - Путієнко, Олексій Олексійович (My University, 2005)
Спосіб моделювання регматогенного відшарування сітківки, ускладненого проліферативною вітреоретінопатією у кролів полягає в аспірації вітреального вмісту під офтальмоскопічним контролем, розрізів сітківки в задньому полюсі ока і її периферичних відділах. Додатково виконується пошкодження магістральних судин сітківки шляхом їх розрізу.
MODELING RHEGMATOGENIC SEPARATION OF RETINA COMPLICATED BY PROLIFERATIVE VITREORETINOPATHY