СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ВТОРИННОЇ ГЛАУКОМИ - Гайдамака, Тетяна Борисівна; Дрожжина, Галина Іванівна; Осташевський, Віктор Леонардович; Сулі, Абдель Мумен; Іванова, Ольга Миколаївна; Веліксар, Тетяна Анатоліївна; Середа, Катерина Віталіївна (My University, 2020)
Спосіб хірургічного лікування вторинної глаукоми включає здійснення глибокої склеректомії. Здійснюють аплікації цитостатика. Виконують відмітку трепаном глибоких шарів рогівки та їх відсепаровку. За допомогою мікрошпателя та водорозчинного віскоеластика розділяють передні синехії і відновлюють кут передньої камери. Виконують аутодренування передньої камери за допомогою тканин трабекулярної зони та склери.