СПОСІБ ЕНУКЛЕАЦІЇ ОЧНОГО ЯБЛУКА ПРИ РЕТИНОБЛАСТОМІ - Пасєчнікова, Наталія Володимирівна; Боброва, Надія Федорівна; Науменко, Володимир Олександрович; Сорочинська, Тетяна Анатоліївна; Левицький, Іван Михайлович (My University, 2014)
Спосіб енуклеації очного яблука при ретинобластомі полягає у відсепаруванні кон'юнктиви від лімба, прошиванні і перетині прямих екстраокулярних м'язів, вивихуванні очного яблука з орбіти, фіксації очного яблука, перетині судино-нервового пучка зорового нерва на максимальній відстані від ока, ушиванні тенонової капсули і кон'юнктиви. Перетин судинно-нервового пучка зорового нерва здійснюють методом електрозварювання в режимі "різання", проводять додаткове видалення його фрагмента в орбіті методом електрозварювання в режимі "різання".
METHOD OF EYEBALL ENUCLEATION IN RETINOBLASTOMA