СПОСІБ ОТРИМАННЯ ЕКВІВАЛЕНТА СТРОМИ РОГІВКИ ДЛЯ КЕРАТОПЛАСТИКИ - Коган, Борис Михайлович; Пасєчнікова, Наталія Володимирівна; Насінник, Ілля Олегович; Коломійчук, Сергій Григорович (My University, 2015)
Спосіб отримання еквівалента строми рогівки для кератопластики, за яким рогівкову оболонку, отриману з видалених очей свиней, розміщують в середовищі для культивування тканини. Проводять децелюляризацію наступним чином: обробляють 0,5 % розчином додецилсульфату натрію в умовах постійного струшування при температурі не вище 4 °C, потім оброблюють ультразвуком (CD 3800 А, 50 Вт) протягом 5 хвилин. Здійснюють інкубацію в присутності ферментного 0,1 % розчину папаїну (рН 6,5) протягом 2,5 годин при 30 °C, промивають в калій-фосфатному 0,1 м буфері (рН 6,5) трьохкратно по 5 хвили. Оброблюють ультразвуком (CD 3800 А, 50 Вт) протягом 5 хвилин, знову оброблюють 0,5 % розчином додецилсульфату натрію двічі протягом 3 годин, промивають в калій-фосфатному 0,1 м буфері (рН 6,5) трикратно по 5 хвилин. Знову оброблюють ультразвуком (CD 3800 А, 50 Вт) протягом 5 хвилин, промивають в калій-фосфатному буфері (рН 6,5) п'ятикратно по 5 хвилин, центрифугують при 3000 g 15 хвилин з декантацією трикратно і переносять в середовище для зберігання - у 2 % розчин полівінілпіролідону при температурі 0 °C.
METHOD FOR OBTAINING EQUIVALENT OF CORNEAL STROMA FOR KERATOPLASTY