СПОСІБ РЕПОЗИЦІЇ ІНТРАОКУЛЯРНОЇ ЛІНЗИ, ДИСЛОКОВАНОЇ В СКЛОПОДІБНЕ ТІЛО АБО НА ОЧНЕ ДНО - Красновид, Тетяна Андріївна; Сідак-Петрецька, Оксана Степанівна; Наровченко, Тетяна Віталіївна (My University, 2010)
Спосіб репозиції інтраокулярної лінзи, дислокованої в склоподібне тіло або на очне дно включає трансциліарну субтотальну вітректомію, захоплення інтраокулярної лінзи з наступним переміщенням її в передню камеру. Канюлею для дренування субретинальної рідини проводять вакуумну фіксацію інтраокулярної лінзи, утримують і здійснюють її переміщення в передню камеру.
method for reposition of intraocular lens deployed in glassy body or on eyeground