СПОСІБ ЛІКУВАННЯ ЕНДОФТАЛЬМІТУ - Логай, Іван Михайлович; Родін, Станіслав Станіславович (My University, 1996)
Винахід належить до медицини. Спосіб полягає в розрізі склери, видаленні ексудату з передньої камери ока з подальшим виконанням вітректомії із заповненням порожнини ока рідиною і інтравітреальним введенням антибіотика. Розріз склери проводять у ділянці плоскої частини циліарного тіла, потім через цей розріз проводять циклодіаліз з розкриттям передньої камери, вводять через нього в передню камеру наконечник аспіраційно-іригаційного пристрою, яким видаляють ексудат з передньої камери ока, потім проводять розріз плоскої частини циліарного тіла у області розрізу склери, через який виконують вітректомію.
METHOD FOR TREATING ENDOPHTHALMITIS