АКТИВНІСТЬ МІТОХОНДРІАЛЬНОЇ СУКЦИНАТДЕГІДРОГЕНАЗИ В СІТКІВЦІ ЩУРІВ ПРИ МОДЕЛЮВАННІ ДІАБЕТУ II ТИПУ НА ТЛІ ДЕПРИВАЦІЙНОЇ МІОПІЇ - Михейцева, Ірина Миколаївна; Коломійчук, Сергій Григорович; Сіроштаненко, Тетяна Іванівна; Амаієд, Ахмед (My University, 2022)
На сьогоднішній день з клінічної практики відомо про зниження прогресування діабетичних ушкоджень в сітківці при наявності міопії особливо високого ступеню. Але механізми цієї протекторної дії залишаються не відомими. Дослідження ролі змін енергетичного обміну в в розвитку діабетичних порушень сітківки при супутній міопії має суттєву актуальність для медичної біохімії.
MITOCHONDRIAL SUCCINATE DEHYDROGENASE ACTIVITY IN THE RETINA OF RATS IN MODELING OF DIABETES TYPE II ON THE BACKGROUND OF DEPRIVATION MYOPIA