СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ НАЛЕЖНОСТІ ХВОРИХ З КОНТУЗІЄЮ ОЧНОГО ЯБЛУКА ДО КЛАСІВ З ЛЕГКИМ, СЕРЕДНІМ ТА ТЯЖКИМ СТУПЕНЕМ ТЯЖКОСТІ СТРУКТУРНИХ ЗМІН ФОВЕА - Грубник, Наталія Павлівна; Красновид, Тетяна Андріївна (My University, 2015)
Спосіб визначення належності хворих з контузією очного яблука до класів з легким, середнім, важким ступенем тяжкості структурних змін фовеа (за даними СОКТ) включає в ранній посттравматичний період оцінення морфологічних змін шарів сітківки в зоні фовеа - зміни зовнішньої прикордонної мембрани і зміни еліпсоїда внутрішніх сегментів фоторецепторів. При наявності змін еліпсоїда у вигляді фрагментації, або дефекту і при відсутності змін або наявності змін у вигляді фрагментації зовнішньої прикордонної мембрани роблять висновок про середній ступінь тяжкості структурних змін фовеа, при дефекті еліпсоїда внутрішніх сегментів фоторецепторів і дефекті зовнішньої прикордонної мембрани роблять висновок про важкий ступінь тяжкості структурних змін фовеа.
METHOD FOR CLASSIFYING PATIENTS WITH EYE-BALL CONCUSSION ACCORDING TO MILD, MODERATE OR SEVERE STRUCTURAL ALTERATIONS OF FOVEA BASED ON SPECTRAL OPTICAL COHERENT TOMOGRAPHY DATA