СПОСІБ ВИБОРУ ТАКТИКИ ЛІКУВАННЯ ГЕМОФТАЛЬМУ ПРИ СИНДРОМІ ТЕРСОНА - Красновид, Тетяна Андріївна; Сідак-Петрецька, Оксана Степанівна; Ковальчук, Олександр Георгійович; Наровченко, Тетяна Віталіївна (My University, 2010)
Спосіб вибору тактики лікування гемофтальму при синдромі Терсона полягає в проведенні обстеження за допомогою стандартного ультразвукового 10 МГц датчика, і при відсутності відшарування сітківки проводять консервативну терапію гемофтальму, при її неефективності виконують вітректомію. Додатково на етапі обстеження проводять ультразвукове сканування високочастотним 20 МГц датчиком і при виявленні в макулярній ділянці відшарування внутрішньої пограничної мембрани сітківки проводять вітректомію з пілінгом (видаленням) відшарованої внутрішньої пограничної мембрани, а при екстрамакулярній локалізації відшарованої внутрішньої пограничної мембрани тактика лікування не міняється.
METHOD FOR SELECTING STRATEGY OF TREATING HEMOPHTHALM IN TERSON SYNDROME