СПОСІБ ПРОГНОЗУВАННЯ ХАРАКТЕРУ КЛІНІЧНОГО ПЕРЕБІГУ ОПІКІВ ОЧЕЙ - Чаланова, Раїса Іванівна; Дєгтяренко, Тетяна Володимирівна; Богданова, Олександра Володимирівна (My University, 2014)
Спосіб прогнозування характеру клінічного перебігу опіків очей включає те, що натщесерце беруть периферійну кров з пальця для здійснення розеткоутворення, залишають лейкоцитарно-лімфоцитарну суміш, розкрапують лейкоцитарно-лімфоцитарну суміш клітин у лунки імунологічного планшета, у першу лунку додають фізіологічний розчин, у другу адреналін, у третю оксибутират натрію, у четверту - 0,95 еритроцитів барана, на підставі відносної кількості активних розеткоутворених клітин (Е-РОЕ) на 100 клітин лімфоїдного ряду визначають рівень рецепції активних Т-лімфоцитів до адреналіну і рівень рецепції активних Т-лімфоцитів до оксибутирату натрію, визначають індекс їх співвідношення і за його значенням прогнозують характер клінічного перебігу опіків очей, який: ускладнений при індексі співвідношення нейромедіаторів збуджуючої і гальмуючої дії на рівні і менше 0,9; неускладнений при індексі співвідношення нейромедіаторів збуджуючої і гальмуючої дії більше 0,9.
METHOD FOR PREDICTING CLINICAL COURSE OF EYE BURNS