СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ ДЕГЕНЕРАЦІЇ СІТКІВКИ ПРИ ПЕРЕДНЬОМУ УВЕЇТІ - Савко, Валентин Владиславович; Вашах, Зияд Махмуд Ахмед (My University, 2016)
Спосіб моделювання дегенерації сітківки при передньому увеїті полягає у загальному опромінюванні експериментальних тварин світлом високої інтенсивності, по спектральному діапазону, максимально наближеному до сонячного спектрального діапазону (350-1150 нм). У тварин спочатку моделюють алергічний увеїт і при розвитку увеїту, в цей же день (в квадратній кімнаті площею 10 м2 ) в режимі світового дня з 9 до 19 години починають здійснювати щоденне загальне опромінювання тварин світлом високої інтенсивності дуговою ртутно-вольфрамовою лампою типу ДРД-1000 (щільність потоку світлової енергії 30 мВт/см2, напруга 220 В, потужність 1000 Вт, фітопотік 20000 МФТ) впродовж 28 тижнів.