СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ БАКТЕРІАЛЬНОГО КЕРАТИТУ СЕРЕДНЬОГО СТУПЕНЯ ТЯЖКОСТІ - Дрожжина, Галина Іванівна; Середа, Катерина Віталіївна; Гайдамака, Тетяна Борисівна (My University, 2014)
Спосіб моделювання бактеріального кератиту середнього ступеня тяжкості в експерименті у кролика з використанням патогенного штаму Staphylococcus aureus. Пошарову трепанацію рогівки роблять до 2/3 товщини строми з інфікуванням вірулентною культурою клітин, отриманою від хворого і наступним субкон'юнктивальним введенням дипроспану та щоденними інсталяціями дексаметазону тричі на день протягом 14 днів.
METHOD FOR MODELING OF BACTERIAL KERATITIS OF MODERATE SEVERITY