СПОСІБ ДІАГНОСТИКИ ФІБРОЗНИХ ЗМІН СКЛОВИДНОГО ТІЛА ПРИ ТРАВМАТИЧНОМУ ГЕМОФТАЛЬМІ - Красновид, Тетяна Андріївна; Величко, Людмила Миколаївна; Наровченко, Тетяна Віталіївна (My University, 2010)
Спосіб діагностики фіброзних змін скловидного тіла при травматичному гемофтальмі полягає в проведенні УЗ-сканування. При наявності вітреоретинальної шварти визначають рівень відносного вмісту фагоцитуючих клітин та CD5 і, якщо їх рівень більше ніж 70 % та 17 % відповідно, діагностують наявність фіброзних змін скловидного тіла з точністю 83,1 % і виконують вітректомію.
METHOD FOR DIAGNOSING FIBROUS CHANGES OF VITREOUS BODY IN TRAUMATIC HEMOPHTHALM