СПОСІБ ЕНУКЛЕАЦІЇ ОЧНОГО ЯБЛУКА З ЗАСТОСУВАННЯМ ЕЛЕКТРОЗВАРЮВАННЯ М'ЯКИХ ТКАНИН - Пасєчнікова, Наталія Володимирівна; Малецький, Анатолій Парфентійович; Науменко, Володимир Олександрович; Полякова, Світлана Іванівна; Чеботарьов, Євген Петрович; Пухлік, Олена Сергіївна (My University, 2010)
Спосіб енуклеації очного яблука з виконанням електрозварювання м'яких тканин включає радіальний розтин кон'юнктиви уздовж лімба, відсікання від склери та фіксацію до субкон'юнктиви зовнішніх м'язів, розтин судиннонервового пучка, видалення очного яблука та з'єднання країв кон'юнктиви. Відсікання від склери прямих м'язів у режимі розсічення м'яких тканин, фіксацію прямих м'язів до субкон'юнктиви і з'єднання країв кон'юнктиви у режимі з'єднання м'яких тканин виконують шляхом накладання електрозварювального біполярного пінцета електрозварювального пристрою, а розтин судинно-нервового пучка у режимі розсічення м'яких тканин виконують шляхом накладання електрозварювального біполярного затискача електрозварювального пристрою.
TECHNIQUE FOR EYEBALL ENUCLEATION WITH ELECTRIC WELDING OF SOFT TISSUES