СПОСІБ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ДІАГНОСТИКИ НЕВЕЛИКИХ ПЕРИФЕРИЧНИХ РОЗРИВІВ ЗАДНЬОЇ КАПСУЛИ КРИШТАЛИКА ПРИ ТРАВМАТИЧНІЙ КАТАРАКТІ - Красновид, Тетяна Андріївна; Ковальчук, Олександр Георгійович; Грубник, Наталія Павлівна (My University, 2010)
Спосіб ультразвукової діагностики невеликих периферичних розривів задньої капсули кришталика при травматичній катаракті здійснюють за допомогою датчиків. Ультразвукове дослідження проводять послідовно двома випромінювачами: спочатку ультразвуковим датчиком 10 Мгц для заднього відділу ока, потім короткофокусним високочастотним ультразвуковим датчиком 20-25 Мгц для переднього відділу ока.
METHOD FOR ULTRASONIC DIAGNOSIS OF SMALL PERIPHERAL BREAKS OF POSTERIOR CAPSULE OF LENS IN TRAUMATIC CATARACT