СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ НЕІНФЕКЦІЙНОГО ПЕРЕДНЬОГО УВЕЇТУ НА ТЛІ ОФТАЛЬМОГІПЕРТЕНЗІЇ - Михейцева, Ірина Миколаївна; Коломійчук, Сергій Григорович; Бондаренко, Наталія Володимирівна; Сіроштаненко, Тетяна Іванівна (My University, 2019)
Спосіб моделювання неінфекційного переднього увеїту на тлі офтальмогіпертензії, що базується на відтворенні офтальмогіпертензії та неінфекційного переднього увеїту, причому спочатку відтворюють офтальмогіпертензію - у передню камеру ока здійснюють одноразову ін'єкцію 0,1 мл 0,3 % розчину карбомеру, далі двократним підшкірним введенням у верхню частину стегна 150 мг альбуміну з сироватки бика, розчиненого в 2 мл стерильного фосфатного буфера, забезпечують загальну сенсибілізацію експериментальної тварини з інтервалом між ін'єкціями в 5 днів, та введенням дозволяючої дози антигену (5 мг альбуміну з сироватки бика, розчиненого в 0,07 мл стерильного фосфатного буфера) у передню камеру ока.