СПОСІБ ЕКСТРАКЦІЇ КАТАРАКТИ - Боброва, Надія Федорівна; Хмарук, Ганна Миколаївна (My University, 2001)
Винахід належить до медицини, конкретно - до офтальмології, і може бути використаний при хірургічному видаленні катаракт, ускладнених заднім лентиконусом з одночасною імплантацією задньокамерних інтракапсулярних лінз. В основу винаходу поставлена задача вдосконалення способу трансціліарної екстракції катаракти, в якому виконують видалення передніх шарів склоподібного тіла, видаляють лентиконус через сформований отвір в задній капсулі кришталика видаляють кришталикові маси і залишки задньої капсули кришталика із збереженням передньої капсули і імплантують ІОЛ в простір між задньою поверхнею райдужної оболонки і передньою капсулою кришталика. Таким чином забезпечується можливість імплантації задньокамерного штучного кришталика при екстракції катаракти, ускладненої заднім лентиконусом, і виключається провалювання штучного кришталика в склоподібне тіло.
METHOD FOR CATARACT EXTRACTION