Радіокріохірургічне лікування епібульбарного канцеру - Сафроненкова, Ірина Олексіївна; Буйко, Олександр Сергійович; Єлагіна, Вікторія Анатоліївна (My University, 2021)
Радіокріохірургічне (РК) лікування проведено 27 хворим на плоскоклітинний канцер кон’юнктиви склери. Серед них було 21 чоловік (77,8%) у віці 28 - 82 років (медіана 65,6) і 6 жінок (22,2%) у віці 26 - 79 років (медіана 57). Первинних хворих було 39 (81,3%), а з ятрогенними - 9 (18,7%). Повна резорбція пухлини сталася у 18 (66,7%) пацієнтів. Рецидиви спостерігалися в 7 (29,2%) випадках в терміни від 14 до 42 (медіана = 27) місяців. РК вплив на пухлину забезпечує досить хороший функціональний і естетичний результат, який поліпшує якість життя хворих на канцер кон’юнктиви склери.