ПРИСТРІЙ ДЛЯ РЕНТГЕНЛОКАЛІЗАЦІЇ ЧУЖЕРІДНИХ ТІЛ В ОЦІ - Логай, Іван Михайлович; Красновид, Тетяна Андріївна; Дмитрієв, Сергій Костянтинович; Шамбра, Василь Васильович (My University, 1997)
Винахід належить до медицини, зокрема до офтальмології, і може бути використаний для ренгенолокалізації чужорідних тіл в оці. Пристрій для ренгенолокалізації внутрішньоочних чужорідних тіл містить частину сфери з радіусом кривизни, що відповідає середньостатистичній кривизні передньої частини ока, з отвором в центрі. Сфера зроблена з матеріалу, проникного для рентгенівського проміння. По краях отвору на двох перпендикулярних меридіанах імпрегновані свинцеві пластинки діаметром не більше 0,5 мм. Сферична частина пристрою виконана з прозорого еластичного матеріалу, наприклад, з оргскла. На сферичній частині пристрою розміщений порожнистий циліндр з глухою кришкою, зроблений з прозорого матеріалу
DEVICE FOR X-RAY LOCALIZATION OF INTRAOCULAR FOREIGN BODIES