ПРИСТРІЙ ДЛЯ МЕХАНІЧНОГО РОЗШИРЕННЯ ЗІНИЦІ ПРИ ОПЕРАЦІЇ ЕКСТРАКЦІЇ КАТАРАКТИ У ХВОРИХ ІЗ ПСЕВДОЕКСФОЛІАТИВНИМ СИНДРОМОМ - Дмитрієв, Сергій Костянтинович; Ковиліна, Інна Вікторівна (ІНСТИТУТ ОЧНИХ ХВОРОБ І ТКАНИННОЇ ТЕРАПІЇ ІМ. В.П. ФІЛАТОВА, 2005)
Пристрій для механічного розширення зіниці при операції екстракції катаракти являє собою стрижень, один із кінців якого конічно загострений. Стрижень забезпечує стабільне положення в оці, а протилежний кінець виконаний у вигляді зігнутої площадки з радіусом кривизни 0,5 мм та шириною не більше 3 міліметрів.
The device for the mechanical broadening of the pupil in the surgical extraction of cataract represents the rod with the sharpened end providing for the stable position in the eye. The opposite end of the rod contains the flexed area with the curvature radius of 0.5 mm and the width not exceeding 3 mm.