Длительность монокулярных и бинокулярных структурированных последовательных образов как индикатор характера корреспонденции сетчаток - Коломієць, Володимир Олександрович; Коломієць, Наталія Володимирівна (My University, 2014)
Актуальність. Складність діагностики характеру бінокулярного зору полягає в тому, що злиття тестів на кольоровому пристрої у природних умовах може бути у пацієнтів як з нормальною, так і анормальною корреспонденцією сітківок. Мета. Вивчення тривалості монокулярних і бінокулярних послідовних образів у пацієнтів з нормальною і анормальною корреспонденцією сітківок для уточнення характеру корреспонденції сітківок. Матеріал і методи. Послідовні образи викликалися на одному й обох очах за допомогою тестів з гомогенним полем та чорно-білими «шаховими» паттернами у хворих з нормальною і анормальною корреспонденцією. Результати. Доведено, що бінокулярні структуровані стимули, викликають більш тривалу післядію на бінокулярну систему у пацієнтів з нормальною корреспонденцією сітківок, в порівнянні з тривалістю монокулярних послідовних образів і значно коротше у хворих з анормальною корреспонденцією.
Duration of mono- and binocular structured consequent images as an indicator of retinal correspondence characte
Keywords: последовательные образы; бинокулярное зрение; нормальная корреспонденция сетчаток; анормальная корреспонденция сетчаток; послідовні образи; бінокулярний зір; нормальна корреспонденція сітківок; анормальная корреспонденція сітківок