СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ІДІОПАТИЧНИХ МАКУЛЯРНИХ РОЗРИВІВ - Пасєчнікова, Наталія Володимирівна; Родін, Станіслав Станіславович; Бражнікова, Олена Генадіївна; Король, Андрій Ростиславович (My University, 2008)
Спосіб хірургічного лікування ідіопатичних макулярних розривів полягає в тому, що через прокол всіх оболонок ока в проекції плоскої частини циліарного тіла в 3-4 мм від лімба вводять газ, що розширюється, в склоподібне тіло, після операції голові хворого надають вимушеного положення, при якому газовий міхур знаходиться у ділянці розриву сітківки. Розрахований до операції об'єм газу вводиться в цистерни склоподібного тіла, який в післяопераційному періоді має досягати не менше 40-50 % об'єму порожнини склоподібного тіла, з подальшим дотриманням вимушеного положення голови протягом 3-4 тижнів після операції.
METHOD FOR SURGICAL TREATMENT OF IDIOPATHIC MACULAR BREAKAGES