ДАТЧИК ДЛЯ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ДІАГНОСТИКИ ТРАНСМІСІЙНИМ МЕТОДОМ АКУСТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ОБ'ЄМНИХ СТРУКТУР І СУБСТРАТІВ В ПЕРЕДНІЙ ПОЛОВИНІ ОЧНОГО ЯБЛУКА - Пасєчнікова, Наталія Володимирівна; Віт, Валерій Вікторович; Ковальчук, Олександр Георгійович; Науменко, Володимир Олександрович (My University, 2011)
Датчик для ультразвукової діагностики трансмісійним методом акустичних властивостей об'ємних структур і субстратів в передній половині очного яблука, що складається з Пподібної скоби, на протилежних браншах якої напроти один одного по одній осі на фіксованій відстані розташовані нефокусуючий ультразвуковий перетворювач з акустичною лінією затримки і акустичний відбивач. Акустична лінія затримки виготовлена з рексоліту, задня поверхня акустичного відбивача виконана похилою по відношенню до поверхні, що контактує з поверхнею очного яблука, до середньої щаблини П-подібної скоби посередині відстані між контактними ділянками акустичної лінії затримки і відбивача додатково кріпиться утримувач датчика у вигляді ручки.
sensor for ultrasound diagnostics by transmission method of acoustic properties of volume structures and substartes in the front portion of eyeball