СПОСІБ ЕКСИМЕР-ЛАЗЕРНОЇ КОРЕКЦІЇ МІОПІЇ ВИСОКОГО СТУПЕНЯ НА ОЧАХ З ТОНКОЮ РОГІВКОЮ - Аліян, Мазен Мусса; Щипун, Сергій Костянтинович; Усов, Володимир Якович (My University, 2003)
Спосіб хірургічної ексимер-лазерної корекції міопії високого ступеня на очах з тонкою рогівкою полягає у анестезії рогівки, зрізанні поверхневого шматка, проведенні абляції рогівкового ложа, розправленні і укладанні шматка рогівки у вихідне положення. Анестезію рогівки виконують по кільцевій поверхні концентрично лімба. При зрізанні поверхневого шматка рогівки товщиною 110-130 мкм використовують віскоеластик, проводять інтраопераційну пахіметрію поверхневого шматка і задніх шарів рогівки. Після цього проводять лазерну абляцію рогівкової тканини з використанням дегресивного профілю, розправляють і укладають шматок рогівки у вихідне положення у вигляді дублікатури стромальною поверхнею всередину та епітелієм догори.
METHOD FOR SURGICAL EXCIMER LASER CORRECTION OF PRONOUNCED MYOPIA IN EYES WITH THIN CORNEA